Tumble Friends Nijlpaard kaartje

Ik krijg vaak de vraag of ik mijn kaarten ook plaats op mijn website. Dit is voor mij nog wel een dingetje. Ik moet nog even inkomen hoe dit werkt. Voor nu wil ik alleen deze lieve nijlpaard met jullie delen. De volgende keer zal ik de tussenstappen van het maken van de kaart ook fotograferen. Misschien wel een video of even Live. Maar praten via de camera of een microfoon vind ik zo erg. Even een keer mijzelf overheen zetten toch!

Ik ben ook bezig met het maken van een workshop kaartje. Ik wil in ieder geval een slider kaart maken met een Tumble Friends diertje erop. Hebben jullie daar specifieke wensen in? Laat het mij weten!

Voor nu, dit nijlpaard kaartje. Ik zal uitleggen hoe ik deze heb gemaakt.

Ik pakte een basiskaart. Daarop plakte ik wit papier dat 4 mm kleiner is dan de basiskaart. Vervolgens plakte ik daarop weer een stukje aquarel blauw papier wat nog weer 4 mm kleiner was dan de witte. Dit effect noem je matten. Vervolgens stanste ik 14 ballonnen uit in vrolijke kleuren. Wolkjes en de nijlpaard. De eerste wolkjes plakte ik direct al op de kaart.

De eerste 11 ballonnen plakte ik op elkaar en knoopte daar een aantal draadjes aan. Daarna plakte ik met 3d foam tape de overige 3 ballonnen boven op de andere en ook deze gaf ik wat draad. De ballonnen plakte ik weer in zijn geheel op de kaart met 3d foamtape. Ik positioneerde het nijlpaardje schuin onder de ballonnen en plakte ook deze weer vast met de 3d foamtape. De Draadjes bundelde ik en lijmde ik tussen de pootjes van het nijlpaard en knipte deze af wanneer het droog was. Het laatste wolkje plakte ik met een dubbele laag 3d foamtape op zodat deze nog weer wat hoger terecht kwam voor nog een groter 3d effect. En klaar!!

Toen deze kaart ontstaan was, smolt mijn hart! Ik kan niet stoppen met kijken en vind deze zo enorm leuk. Bijna te leuk om weg te geven! Heb jij dat ook wel eens? Dat je het heel moeilijk vind om een kaart weer door te geven?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.